Gå til hoved-indhold

Ofte stillede spørgsmål om medlemskab af MY veterantog

Kan jeg blive medlem af MY veterantog?

Ja, det kan du. Du skal blot melde dig ind i Dansk Jernbane-Klub, hvis du ikke allerede er det. Desuden skal du aktivt deltage i MY veterantogs arbejde. Aktiv deltagelse kan ske på flere måder.

Kan jeg blive lokomotivfører?

Nej, hvis du ikke allerede er professionel lokomotivfører skal du ikke regne med det. Pga de stadig stigende krav til lokomotivføres uddannelse, rutime og helbred anvender vi i dag kun professionelle lokomotivfører.

Arbejdstøj

Værkstedsarbejdet i MY veterantog er ofte tungt og beskidt, så du bør selv medbringe passende arbejdstøj og gerne have sikkerhedssko på. MY veterantog har desværre ikke mulighed for at stille arbejdstøj til rådighed.

Uniform

Under kørsel med toget bærer personalet ældre DSB uniformer. MY veterantog råder over et begrænset antal uniformer, som kan udlånes til personale i forbindelse med tjeneste. Hvis du vil være sikker på at have en uniform som passer må du selv anskaffe den.

Ulykkesforsikring

Selv om vi lægger vægt på sikkerhed både i forbindelse med værkstedsarbejde og under kørsel er det ikke uden risiko at arbejde med tog. En vogn vejer 37 tons og en MY vejer over 100 tons. Nogle forsikringsselskaber betragter arbejde med veterantog som en øget risiko i stil med faldskærmsudspring ol. Disse aktiviteter er således ikke dækket af den normale forsikring. Vi anbefaler derfor at du kontakter dit forsikringsselskab og gør dem opmærksom på din fritidsaktivitet. MY veterantog har undersøgt mulighederne for at tegne en fælles forsikring for de frivillige medarbejdere, men dette er desværre ekstremt dyrt.

Kan jeg blive sat til at gøre rent?

Ja, normalt deles vi om arbejdet. Der er både sjove og mindre sjove arbejdsopgaver, men for at tingene skal fungere skal alle bidrage med arbejde både det sjove og det mindre sjove.